P3249272.jpg

Články

Vytisknout

Dopis


Dopis předsedy VV družstvům JBL a členům VV JBL

 

     Vážení kolegové,

  situace ve VV JBL nazrála tak, že je nezbytné, abych se obrátil na vás všechny s bezprecedentním požadavkem. Již v loňském roce jsem musel řešit chování pana Poživila vůči ekonomickému šéfovi panu Gilarovi. Dokonce jsem pohrozil odchodem z vedení soutěže, pokud se situace nezlepší. Letos však nejsem spokojen vůbec. Možná že víte, že situace se zajištěním rozhodčích je v této sezóně poměrně složitá. Zejména Jilemnice nám dělá problémy a také Tanvald. Je zde letos prostě málo rozhodčích. Abychom na konci sezóny ekonomicky vyšli tak, jako každý rok, tzn. aby všichni rozhodčí byli v pořádku zaplaceni, družstva dostala odměny za výkony i soutěž fair-play a aby zbylo i něco málo na organizační zajištění, je třeba některých úsporných opatření. Jedná se o to, že některé vybrané zápasy bude pískat jen jeden rozhodčí a také o úpravy jízdného rozhodčích. Plošně dojde k mírnému snížení, ale v některých položkách se naopak zvýší. Celkově by se ale mělo ušetřit. K těmto opatřením je ovšem nezbytný jednotný postoj VV JBL. A tím se dostávám k jádru věci. Jsem silně nespokojen s prací pana Poživila, tedy pokud se tomu vůbec dá říkat práce. Neustále blokuje práci výboru a hází ostatním klacky pod nohy. Obracím se proto na valnou hromadu a s odvoláním na stanovy JBL z roku 2010, čl.10, odstavec 3) žádám o elektronické hlasování o odvolání pana Poživila z VV JBL.

Pro odvolání uvádím tyto důvody:

1)     Delegace provádí nedbale a bez ohledu na ekonomické zájmy JBL.

2)     Odmítá plnit pokyny předsedy JBL.

3)     Nazývá JBL pralesní ligou a zcela zřejmě ji považuje za nedůstojnou své velikosti.

4)     Chová se nezdvořile k hráčům.

5)     Jeho vlastní ekonomické zájmy převažují nad ekonomickými zájmy JBL.

Jinými slovy, jestliže pralesní liga  panu Poživilovi není dost dobrá, nechť ji tedy opustí a vydá se do první ligy, kde bude mít jistě více peněz, o něž mu tolik jde, a kde si pak může cestu z Liberce do Jablonce účtovat klidně třeba přes Turnov. U mne ovšem nikoliv.

Prosím tedy všechny členy JBL o elektronické hlasování formou:

ano = odvolat pana Poživila z VV JBL

ne  = neodvolat pana Poživila z VV JBL

Každý člen VV JBL má jeden hlas, každý tým má jeden hlas, rozhoduje nadpoloviční většina zúčastněných. Protože situace nesnese odkladu a práce VV JBL je v tuto chvíli blokována, žádám o vaše vyjádření nejpozději do 3. prosince 2017. Je to poměrně krátká doba, ale snad vám dává dostatek času, abyste se mohli v oddílech poradit. Výsledek zveřejním 4.12.2017 tak, aby byla zpětná kontrola výpočtu hlasů.

 

Pokud výsledek bude neodvolat pana Poživila z VV JBL, pak sám vyvodím z tohoto rozhodnutí důsledky a okamžitě odstoupím z funkce předsedy VV JBL a předám vámi vybranému člověku tuto agendu:

1)     Evidenci zápisů, kontrolu výsledků, TCH a DCH.

2)     Vedení tabulky JBL a zprávy pro vás všechny a tisk.

3)     Evidenci plateb a pokut oddílů.

4)     Evidenci plateb rozhodčím.

5)     Evidenci přihlášek a soupisek družstev, včetně změn.

6)     Zápisy z jednání VV JBL a VH JBL.

7)     Přípravu VH JBL.

8)     Tvorbu zpravodaje a diplomů.

9)     Zpracování ekonomické zprávy na konci sezóny.

K tomu připočtěte ještě nutnost zajištění webových stránek, pokud je budete chtít. Zatím nás to stojí 500 Kč/rok, ovšem to je cena dohodnutá mnou. Pro jiného by to asi bylo dražší.

Takže prosím, poraďte se spolu a rozhodněte. Takto se již dál nedá pracovat.

 

S pozdravem Václav Hošek, předseda VV JBL